Posteaza raspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 4 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studiu: Pozele Trucate Altereaza Memoria Asupra Evenimentului
21-02-2008, 12:55 PM
Studiu: Pozele Trucate Altereaza Memoria Asupra Evenimentului
Pentru cei care sunt pasionati de o lectura ceva mai... delicata, v-as sugera un material foarte interesant http://www.livescience.com/technology/07...hotos.html

"Nu te simti niciodata singur daca ai o carte in mana"

Arturo-Perez Reverte

[color]Arta din Romania[/color]
same old things
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator
Citati acest mesaj intr-un raspuns
12-03-2008, 09:38 AM
RE: Studiu: Pozele Trucate Altereaza Memoria Asupra Evenimentului
Interesant articol si sunt de acord cand pozele se refera la evenimente importante dar cand iti modifici pozele din vacanta ca sa faci iarba mai verde sau norii mai albastri nu cred ca prea conteaza, sau cel putin nu cred ca influenteaza in mod negativ pe cineva.

"Fara Dumnezeu, omul ramane un biet animal rational si vorbitor, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri" (Petre Tutea )

http://www.ovidiumaris.blogspot.com - Fotoblogul meu...
12-03-2008, 03:02 PM
Si aici sunt de acord cu Blueninja...manipularea este si ea tot un fel de arta. Desi pun pe primul loc pozele nemodificate, nu am nimic impotriva celor modificate atata timp cat autorul recunoaste ca le-a modificat. Am facut si fac si eu modificari uneori. Unele poze pur si simplu o cer...
12-03-2008, 11:17 PM
Si eu sunt de acod cu voi. Pozele photoshopate care nu au o nici o relevanta de inetres public insa, cred ca nu pot fi comparate cu cele care apar prin ziare.

"Nu te simti niciodata singur daca ai o carte in mana"

Arturo-Perez Reverte

[color]Arta din Romania[/color]
same old things
12-03-2010, 02:04 PM
Se spune din câte am auzit la fotografi că Photoshop şi alte programe sunt echivalentul camerei obscure în care se "modificau" pozele în trecut, să ştii Photoshop e ca şi cum ar trebui să înveţi să lucrezi cu substanţele chimice de atunci.
Ideea e că la unele poze trebuie lucrat din moment ce aparatul foto ca şi calculatorul de altfel face ce îi spunem noi, nu ceea ce dorim să facă pentru că nu găndeşte sau ia decizii el singur oricât de "deştept" ar fi.

"Fara Dumnezeu, omul ramane un biet animal rational si vorbitor, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri" (Petre Tutea )

http://www.ovidiumaris.blogspot.com - Fotoblogul meu...
13-03-2010, 03:54 PM
Salutare!

... eu nu prea agreez pozele modificate din motive personale. O sa enumar 2-3: 1. Cu timpul, daca ai talent si rabdare, inveti sa-ti cunosti aparatul si ceea ce poate, e ca si cum, ai avea o pusca si vrei sa exersezi cu ea doar ca nu reusesit.. la inceput nu-ti dai seama, o vinzi si iei alta, dupa ce observi ca si la cea de-a doua intampini aceeasi problema iti dai seama ca nu arma este de vina ci tu, deoarece nu stii sa o manuiesti.
2. Cu timpul incepi sa "pierzi" contactul cu natura, grabindu-te sa faci pozele, fara sa acorzi atentie la ceea ce te incojoara, le faci asa, ca sa le stii facute, stiind ca acasa poti sa le modifici.
3. Camera obscura presupune contactul direct, cu foaia si hartia.. in plus, comparatia programelor cu ea mi se pare nejustificata deoarece prima este superioara celei de-a doua. O poza buna presupune unicitatea unui eveniment iar, atunci cand poti sa faci acelasi lucru, in situatii diferite.. deja ...

ETC.

"Break, break, break
At the foot of thy stones, O Sea!
And I would that I could utter
The thoughts that arise in me!"
Gaseste toate mesajele acestui utilizator
20-07-2010, 09:19 PM
Asta e cel mai bun exemplu:
[Imagine: fuqn7k.jpg]

Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc mai mult cainii.
21-07-2010, 11:12 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima data: 21-07-2010 11:13 PM de Dyyya.)
wow!Daca priveam doar a treia poza nu--mi dadeam seama ca barbatulera otravit...smilie(cred)

http://soareciidebiblioteca.blogspot.com/
22-07-2010, 03:15 PM
adevarul e ca poza, sectionata, e foarte interesanta si deformeaza adevarul. insa aici iti ofera sansa de a alege ce vrei sa vezi. eu vreau sa vad si vad, un barbat ajutat de colegii lui (indiferent ca apare in imagine o arma care pare sa fie indreptata spre el).

"...It's better to burn out than to fade away..."
Posteaza raspuns 

Saritura forum:

Utilizator(i) care navigheaza in acest subiect: 1 Musafir(i)