Posteaza raspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 4 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Personaje istorice reale favorite
18-04-2008, 10:21 PM
Personaje istorice reale favorite
Pe cine admirati si de ce?
Gaseste toate mesajele acestui utilizator
Citati acest mesaj intr-un raspuns
21-04-2008, 08:13 PM
RE: Personaje istorice reale favorite
Elizabeta I...este idolul meu inca de cand studiam cultura si civilizatie prin generala. A fost o femeie incredibil de puternica si mult superioara genului ei in acea perioada. SI acum urmaresc inca orice film sau carte care apare despre ea si le revad pe cele mai vechi cu orice ocazie.
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator
21-04-2008, 08:34 PM
Ioana D'Arc . smilie A condus în luptă o armată formată preponderent, dacă nu chiar exclusiv, din bărbaţi şi, în ciuda acestui fapt, a murit virgină.

Panichează-te!
Pentru a vi se activa contul de utilizator pe http://www.cinefabil.com/forum , trimiteţi un e-mail cu username-ul cu care v-aţi înregistrat la c.inefabil@yahoo.com . Aceasta este o măsură de protecţie împotriva spam-ului.
21-04-2008, 09:06 PM
Eeee...asta n-avem cum sa stim...asa cum nu stim nici despre Elizabeta acest lucru...desi i s-a spua Regina virgina.
21-04-2008, 10:34 PM
Si eu le urmareasc cu placere. LOL, GothAngel, cand am vazut pe calculator filmul din 2005 cu regina Elizabeta, era dublat in spaniola, dintre toate limbile pamantului! Cred ca regina s-a rasucit in mormant!

Intr-adevar, a fost o femeie puternica si mult inaintea timplui sau. Apropo si de topicul despre morti ciudate, a ucis-o oare sau nu Robert Dudley pe sotia sa Amy Robsart pentru dragostea reginei?

Cat despre Jeanne d'Arc, se spune ca ar fi fost violata inainte de a fi executata, tocmai ca sa nu ramana o "sfanta".
22-04-2008, 01:17 PM
Hitler - ca puetere de manipulare prin discurs.
Ioana D'Arc - pentru ca a demonstrat ca si femeile pot avea putere in razboi.
Carmen Sylva - pentru ca a protejat si ajutat artistii romani.

"Nu te simti niciodata singur daca ai o carte in mana"

Arturo-Perez Reverte

[color]Arta din Romania[/color]
same old things
22-04-2008, 06:53 PM
GothAngel, cronicile atestă faptul că virginitatea ei a fost verificată şi confirmată de Inchiziţie. Nu există nicio dovadă pentru a se susţine speculaţia cu violul. Din contră, cei care îşi susţin spusele cu argumente sunt istoricii şi scriitorii care infirmă ipoteza violului. smilie Dacă ar fi fost abuzată sexual de ostaşi, aceşti ostaşi ar fi putut fi recompensaţi pentru a depune mărturie întrucât mărturia lor ar fi oferit Ducelui de Bedford satisfacţia de a demonstra contemporanilor săi că Ioana nu a fost „protejata" lui Dumnezeu...
Şi chiar dacă ar fi fost într-adevăr violată în cele trei zile după semnarea abjuraţiei, ideea este că nu văd cum ar fi contribuit acest lucru la imposibilitatea sacralizării ei. Ideea este că ea a dorit să rămână fecioară şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru aceasta.

Panichează-te!
Pentru a vi se activa contul de utilizator pe http://www.cinefabil.com/forum , trimiteţi un e-mail cu username-ul cu care v-aţi înregistrat la c.inefabil@yahoo.com . Aceasta este o măsură de protecţie împotriva spam-ului.
25-04-2008, 11:00 AM
De acord, insa asta schimba perceptia oamenilor nu numai in epoca, dar chiar si in ziua de azi. Sunt destui "mai catolici decat Papa"...
25-08-2009, 12:23 PM
Personaje istorice preferate... Pai... in primul rand Elizabeta I, urmata de Richelieu si Napoleon Bonaparte.
Richelieu pentru geniul lui politic, iar Napoleon pentru ca m-a fascinat inca din copilarie, iar prin liceu facusem deja o mica obsesie pentru el. In acelasi timp mi-e mila de Carol I Stuart, si se prea poate ca imaginei executiei sale din romanul "Dupa 20 de ani" sa fi contribuit in mare masura la acest sentiment, fiindca e o scena la care nu ma pot stapani sa nu scap cateva lacrimi de cate ori o recitesc.

"Forbidden to remember, terrified to forget... It's a hard line to walk"[/size][/font]
25-08-2009, 07:55 PM
Si mie imi pare rau de Carol I al Angliei, poate tot din cauza romanului lui Dumas (da, scena executiei, ultimul sau cuvant, "Remember!")... Adevarul e insa ca revolutia din Anglia a fost totusi mai blanda fata de ororile din Franta...
Posteaza raspuns 

Saritura forum:

Utilizator(i) care navigheaza in acest subiect: 1 Musafir(i)