|
Domnitorii romani
|
|
28-09-2008, 11:25 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Domnitorii romani
Constantin Brancoveanu si Matei Basarab. Pentru ca au fost interesati de evolutia spirituala a romanilor, au promovat si sustinut cultura si arta.
@ uncle sam: In ceea ce priveste Vlad Tepes, exista o confuzie. Nu Vlad Tepes a fost Vlad Draculea sau cum spui tu. Tatal lui, era numit Vlad Dracul. Confuzia a aparut de la popularizarea excesiva a lui Dracula si o asociere din start eronata cu domnitorul muntean. "Nu te simti niciodata singur daca ai o carte in mana" Arturo-Perez Reverte [color]Arta din Romania[/color] same old things |
|||
|
23-05-2010, 05:54 PM
|
|||
|
|||
|
mihai viteazul cu siguranta.a fost primul care a implinit dorinta romanului de peste veacuri.unirea in 1600.chiar dak a fost de scurta durata sa vazut k se poate.
|
|||
|
23-05-2010, 08:37 PM
|
|||
|
|||
|
Si mie mi-a placut mereu Mihai Viteazul... poate si din cauza faptului ca filmul lui Sergiu Nicolaescu, pe care l-am vazut pentru prima oara in clasa a 8 a m-a impresionat puternic, dar a fost unul dintre domnitorii pe care i-am apreciat mereu.
Tin minte ca in clasa a 8 -a, prin luna martie, am mers cu colegii mei la cinematograf, unde la cererea scolii rula in fiecare luna cate un film istoric romanesc. Fiindca, asa cum zicea profa mea, "copii trebuie intai sa isi cunoasca istoria proprie"... Asaaa... si am vazut intai "Dacii", apoi "Mircea", cand a venit si timpul pt "Mihai Viteazul", ambele parti in aceeasi zi, fara pauza intre ele. Am stat vreo 4 ore, cred... Vreau sa spun ca la inceput tot cinematograful era plin, venise toata scoala, nu numai noi, cei de clasa a opta... Dupa trei ore se golise pe trei sfert, colegii mei nu mai rezistasera, si nici macar profii, spre rusinea lor, iar pe randul meu mai stateam eu si inca vreo 2 colegi la vreo 10 metri distanta... Nu stiu daca asupra altcuiva a avut vreodata un asa impact, insa la final eu am iesit de la cinema cu ochii plansi... Poate fiindca era cel mai "istoric" film pe care il vazusem pana atunci, poate ca povestea mi s-a parut atat de frumoasa, poate ca Amza Pellea a jucat atat de bine... tot ce stiu e ca am iubit filmul acela si de cate ori il vad, desi nu ma mai impresioneaza in "halul" acela, totusi ma bucur cand constat ca nu a fost o impresie de moment, ci constituie un portret extrem de frumos al domnitorului. Iar la lectiile de istorie, din generala, iar mai tarziu din liceu, Mihai a fost si a ramas domnitorul meu preferat. "Forbidden to remember, terrified to forget... It's a hard line to walk"[/size][/font] |
|||
|
24-07-2010, 07:54 AM
|
|||
|
|||
|
Un flash cu domnitorii romani ai secolelor XIII-XVI --->>> http://www.filehost.ro/1288965/Domnitori_Romani_exe/
Este foarte bun si foarte bine realizat in detalii exacte ! |
|||
|
25-07-2010, 06:58 PM
|
|||
|
|||
|
Fara indoiala..Vlad Tepes
![]() Chiar acum port un tricou cu castelul bran ![]()
Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc mai mult cainii. |
|||
|
|
Utilizator(i) care navigheaza in acest subiect: 1 Musafir(i)